Ηλεκτρονικά Τσιγάρα "Ατμιστήριο"

Το κατάστημά μας, είναι ένα από τα πρώτα καταστήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου και αξεσουάρ. Ξεκινήσαμε το 2010 ως κατάστημα ηλεκτρονικών τσιγάρων και αξεσουάρ αποκλειστικά της εταιρείας OVALE, ενώ δύο χρόνια αργότερα γίναμε μέλος της αλυσίδας καταστημάτων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΟ παρέχοντας τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά τσιγάρα ακόμα και για τους πιο φανατικούς καπνιστές που επιλέγουν τον εναλλακτικό τρόπο ατμίσματος.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε, ηλεκτρονικά τσιγάρα, συσκευές mod, ατμοποιητές, αξεσουάρ ηλεκτρονικού τσιγάρου, φορτιστές μπαταριών και πιστοποιημένα υγρά ατμίσματος είτε με γεύσεις κανονικών τσιγάρων είτε φρουτώδεις , γλυκιές και αρωματικές γεύσεις.

Το κατάστημά μας βρίσκεται στην οδό Αχιλλέως 88 στο Παλαιό Φάληρο, απέναντι από τη στάση του τραμ "Αμφιθέας". Εαν μας επισκεφθείτε με το αυτοκίνητό σας, υπάρχει χώρος στάθμευσης για να διευκολύνει τους πελάτες μας.

Ιστότοπος: www.atmistirio.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία άρθρα από τον/την Ηλεκτρονικά Τσιγάρα "Ατμιστήριο"

"To ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε να σώσει ζωές"

Γράφτηκε από τον  Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 21:18

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «International Journal of Environmental Research and Public Health» απορρίπτει την επιχειρηματολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου που προσπαθεί να επιβάλλει.

Η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προτείνει πως τα υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου με περιεκτικότητα σε νικοτίνη άνω των 4mg ανά ml θα πρέπει να απαγορευτούν από την κυκλοφορία, εκτός αν λάβουν έγκριση ως φαρμακευτικά σκευάσματα. Στην οδηγία αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθει με βάση την περιεκτικότητα σε νικοτίνη των φαρμακευτικών σκευασμάτων (τσίχλες, αυτοκόλλητα και εισπνεόμενες συσκευές νικοτίνης).

Ερευνητές από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο,
Mε επικεφαλής των Δρ Κωνσταντίνο Φαρσαλινό μελέτησαν την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε 45 άτομα, για να διαπιστώσουν την κατανάλωση νικοτίνης. Κατά την μελέτη, χρησιμοποιήθηκε το ηλεκτρονικό τσιγάρο για 5 λεπτά, χρόνος όμοιος με το κάπνισμα ενός τσιγάρου, και για 20 λεπτά, χρόνος όμοιος με τον χρόνο που απαιτείται για να λάβει ο χρήστης 4mg νικοτίνης από ένα φαρμακευτικό σκεύασμα εισπνεόμενης νικοτίνης. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως απαιτείται υγρό ηλεκτρονικού τσιγάρου με νικοτίνη άνω των 20mg ανά ml ώστε να καταναλωθεί ποσότητα όμοια με 1 συμβατικό τσιγάρο, ενώ απαιτείται υγρό με πάνω από 24 mg ανά ml για να καταναλωθεί ποσότητα νικοτίνης όμοια με το φαρμακευτικό εισπνεόμενο σκεύασμα σε 20 λεπτά.

«Στην μελέτη αυτή εξετάσαμε την πραγματική χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, σε άτομα που κατάφεραν να διακόψουν πλήρως το κάπνισμα με αυτό» δήλωσε ο Δρ Φαρσαλινός. Και συνέχισε: «Η πλειοψηφία των καταναλωτών χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο με υγρά περιεκτικότητας πολύ πάνω από τα 4mg. Γνωρίζαμε ότι το 1ml υγρού δεν είναι συγκρίσιμη μονάδα μέτρησης με 1 φαρμακευτικό υποκατάστατο νικοτίνης ή 1 συμβατικό τσιγάρο. Η κατανάλωση 1ml υγρού απαιτεί μεγάλο χρόνο χρήσης. Στην πραγματικότητα, η ποσότητα αυτή είναι το 1/3ο έως 1/4ο της μέσης ημερήσιας κατανάλωσης.

Με την μελέτη μας διαπιστώσαμε πως τα υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου θα πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 21mg νικοτίνης για να είμαι αποτελεσματικά, δηλαδή να προσφέρουν την νικοτίνη που δεν παίρνει πλέον ο χρήστης από το τσιγάρο. Επομένως, η μελέτη μας απορρίπτει την επιχειρηματολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απαγόρευση αποτελεσματικών υγρών μπορεί να οδηγήσει αρκετούς να επιστρέψουν στο κάπνισμα, με καταστρεπτικές επιπτώσεις στην υγεία τους».

Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου αυξάνει εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Οι αρχές δημόσιας υγείας εκφράζουν επιφυλάξεις για την ασφάλειά τους. Ο Δρ Φαρσαλινός ανέφερε: «Αναμφίβολα χρειαζόμαστε περισσότερες μελέτες. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι απολύτως ασφαλή, όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι τόσο συντριπτικά υπέρ του ηλεκτρονικού τσιγάρου ώστε προκαλεί εντύπωση που οι αρχές δημόσιας υγείας δεν έχουν αποδεχθεί αυτό το προϊόν στην πολιτική ελάττωσης του κινδύνου από το κάπνισμα. Για την μεγάλη πλειοψηφία των καπνιστών που δεν μπορούν να διακόψουν το κάπνισμα με τα σημερινά διαθέσιμα εγκεκριμένα σκευάσματα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε να σώσει ζωές».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 1904 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 21:25
Κατηγορία Blog

Back To Top

Back To Top

Atmistirio.gr: Τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου παράγονται από πιστοποιημένες Ευρωπαϊκές Φαρμακοβιομηχανίες.