Συχνές Ερωτήσεις

Πως λειτουργεί το ηλεκτρονικο τσιγαρο;

Tο ηλεκτρονικο τσιγαρο αποτελείται από τρία μέρη. Την μπαταρία, τον ατμοποιητή και το αναλώσιμο φίλτρο. Όταν ο χρήστης του εισπνεύσει, υπάρχει ένας λαμπτήρας LED στην άκρη της μπαταριάς όπου ενεργοποιείται αυτόματα. Ο ατμοποιητής θερμαίνει τον αέρα στη ηλεκτρονική συσκευή σε υψηλή θερμοκρασία ώστε να ατμοποιηθεί το υγρό νικοτίνης που βρίσκεται στο αναλώσιμο φίλτρο. Ο ατμός εισπνέεται και προσομοιώνει πλήρως την εμπειρία του καπνίσματος και ο χρήστης μένει απόλυτα ικανοποιημένος.Ο προσημειωμένος "καπνός" είναι στην πραγματικότητα μόνο υδρατμοί που διαλύονται σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να αφήσουν καμία μυρωδιά.

Πως ενεργοποιείται το ηλεκτρονικο τσιγαρο;

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενεργοποιούνται αυτόματα, μόλις ο χρήστης εισπνεύσει. Υπάρχουν και κάποιες συσκευές που λειτουργούν με διακόπτη όπου έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.

Πως μπορώ να ξέρω πότε χρειάζεται να επαναφορτίσω την μπαταρία;

Στις περισσότερες περιπτώσεις αναβοσβήνει ο λαμπτήρας που βρίσκεται στην άκρη της μπαταριάς για να σας δείξει ότι χρειάζεται επαναφόρτιση. Συνήθως στις συσκευασίες, υπάρχει και μια εφεδρική μπαταρία για να την αντικαταστήσετε στο ηλεκτρονικο τσιγαρο, όσο η μπαταρία θα επαναφορτίζεται.Επίσης, αν αισθάνεστε ότι εισπνέετε λιγότερο ατμό ή δυσκολεύεστε πολύ να εισπνεύσετε ατμό, τότε ίσως η μπαταρία χρειάζεται φόρτιση. Βεβαιωθείτε όμως πρώτα ότι έχει τοποθετηθεί σωστά η μπαταριά και το φίλτρο στο σώμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Επίσης βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται αντικατάσταση το αναλώσιμο φίλτρο.

Πόσο διαρκεί η μπαταρία;

Η μπαταρία του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα διαρκέσει 1-3 ημέρες, μέχρι να χρειαστεί να επαναφορτιστεί, ανάλογα όμως με το είδος της μπαταριάς (pen-style, mini, cigar κτλ.) και την συχνότητα χρήσης.Σε πολλές συσκευές ο λαμπτήρας στην άκρη της μπαταριάς θα αναβοσβήσει περίπου 20-30 φορές, όταν η μπαταρία θα αρχίσει να εξαντλείται. Οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές προτείνουν εφεδρικές μπαταρίες και ένα φορτιστή για όταν ταξιδεύετε ή όταν χρησιμοποιείτε για πολλές ώρες το ηλεκτρονικο τσιγαρο.

Πόση ώρα χρειάζεται για να επαναφορτιστεί η μπαταρία του ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Αυτό διαφέρει από είδος σε είδος (pen-style, mini, cigar κτλ.), αλλά κατά μέσο όρο μια νέα μπαταρία χρειάζεται τρεις ώρες για να φορτιστεί πλήρως την πρώτη φορά. Τις υπόλοιπες φόρες που θα επαναφορτιστεί θα χρειαστεί δυο ώρες περίπου.Οι περισσότεροι φορτιστές έχουν μια φωτεινή ένδειξη που ενεργοποιείται, για να σας ειδοποιήσει ότι η φόρτιση της μπαταριάς ολοκληρώθηκε. Είναι επίσης κάτι που διαφέρει από είδος σε είδος (pen-style, mini, cigar κτλ.). Κατά μέσο όρο μια μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πάνω 300 φορές.

Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Προσομοιώνει την αίσθηση του καπνίσματος και επίσης μπορεί να παρέχει νικοτίνη.Δεν περιέχει πίσσα, καρκινογόνες ουσίες και δεν παράγει καύση όπως το κοινό τσιγαρο.Χαμηλό κόστος.Σύγκριση ανάμεσα στα στις ουσίες του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του κανονικού τσιγάρου. Τα ηλεκτρονικα τσιγαρα περιέχουν νερό, προπυλενογλυκόλη, νικοτίνη, μια γεύση που προσομοιώνει τη γεύση του καπνού και άλλες αρωματικές ουσίες. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA έχει αναγνωρίσει την προπυλενογλυκόλη ως ασφαλή ουσία για τρόφιμα, καλλυντικά και φάρμακα.

Τι είναι ο "καπνός" που εκπνέετε;

Η προσομοίωση του "καπνού" είναι απλά το περιεχόμενο των αναλώσιμων φίλτρων που εξατμίζεται. Είναι ατμός ουσιαστικά, που εξαφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν αφήνει καμία μυρωδιά. Δεν υπάρχουν επιπρόσθετες, ανεπιθύμητες χημικές ουσίες που παράγονται απο τον ατμό του ηλεκτρονικου τσιγαρου, διότι δεν υπάρχει χημική αντίδραση ή καύση, όπως με τα κανονικά τσιγάρα.

Τι είναι η προπυλενογλυκόλη;

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει καθορίσει την προπυλενογλυκόλη "γενικά αναγνωρισμένη ως ασφαλή" ουσία για χρήση σε τρόφιμα, καλλυντικά και φάρμακα. Χρησιμοποιείται για χρωματισμό των τροφίμων, άρωμα, ως πρόσθετο για τη διατήρηση των τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών, και σε συσκευές που προσομοιώνουν καπνό. Η προπυλενογλυκόλη υπάρχει στο ηλεκτρονικο τσιγαρο για να κάνει τον ατμό να μοιάζει περισσότερο με καπνό και για να διατηρεί την γεύση των φίλτρων.

Μπορώ να πάθω κακό από τη νικοτίνη, εάν συνεχίσω να καπνίζω τα τσιγάρα καπνού παράλληλα με το...

παίρνετε την δόση νικοτίνης που θέλετε και να την καθορίζετε εσείς. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικο τσιγαρο και να καπνίζετε τα κοινά τσιγάρα εναλλακτικά, χωρίς να ανησυχείτε για υπερβολική δόση νικοτίνης. Επιπλέον, σε πολλές από τις συσκευές, ως ένδειξη για τη μέση κατανάλωση, ο λαμπτήρας στην άκρη του ηλεκτρονικού τσιγάρου αρχίζει να αναβοσβήνει μερικές φόρες. Επίσης, τα επίπεδα νικοτίνης στο ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι  χαμηλότερα από αυτά του κανονικού τσιγάρου.

Μυρίζει ο "καπνός" του ηλεκτρονικου τσιγαρου;

Η μυρωδιά είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του κανονικού τσιγάρου. Επίσης ο ατμός εξαφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με το τσιγαρο που δημιουργεί σύννεφα καπνού και είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να επαλειφθεί τελείως η μυρωδιά του.

Πρέπει να είμαι ενήλικας για να χρησιμοποιήσω το ηλεκτρονικο τσιγαρο;

Δεν επιτρέπεται η χρήση του σε άτομα κάτω των δεκαοκτώ χρονών.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικο τσιγαρο όσο είμαι έγκυος;

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται από έγκυες ή γυναίκες που θηλάζουν. Ακόμη δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας χωρίς αρχικά να έχουν συμβουλευτεί το γιατρό τους.

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο αποτελεί μέθοδο διακοπής του καπνίσματος;

Όχι, το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν αποτελεί μέσο διακοπής του κανονικού τσιγάρου, αλλά έναν εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος. Και οι προμηθευτές του έτσι πρέπει να το προωθούν.

Back To Top

Back To Top

Atmistirio.gr: Τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου παράγονται από πιστοποιημένες Ευρωπαϊκές Φαρμακοβιομηχανίες.